Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NACIONALNA UDRUGA UGOSTITELJA Najoštrije osuđujemo restorane koji krše zabranu rada

jelena-tabak

Nacionalna udruga ugostitelja danas je priopćenjem komentirala zadnje slučajeve u kojima su restorani kršili zabranu rada i epidemiološke mjere koje propisuje Stožer. 

“Nacionalna udruga ugostitelja od svog osnutka do danas se isključivo zalažu za legalno poslovanje u ugostiteljstvu, te isto imaju utkano u svojim temeljima. Vjerujemo kako borba legalnim sredstvima i putevima jest dugotrajna i iscrpljujuća, međutim smatramo kako je to jedini i istinski put, u podizanju društvenih i moralnih vrijednosti kako u našoj struci, tako u cjelokupnom društvu.

Radi svega navedenog NUU ograđuje se i najoštrije osuđuju pojedinačne slučajeve kojima smo svjedoci u medijima, a koji nelegalnim poslovanjem narušavaju ugled cijele struke i svih naših kolega koji poštenim radom i trudom daju veliki doprinos u podizanju ugostiteljskog sektora na viši nivo i koji imaju jedan od ciljeva staviti Hrvatsku na međunarodnoj karti kao nezaobilaznu gastro destinaciju, jer to zaista i zaslužuje,” piše u pripćenju Nacionalne udruge ugostitelja.

“Smatramo kako nije posao nas kao Udruga a niti drugih kolega ugostitelja da provode red na terenu, te smatramo da Civilna zaštita kao nadležno tijelo svakako mora imati sve pod kontrolom sukladno važećim epidemiološkim mjerama i upravljati istima kako u ugostiteljstvu tako i na skijalištima, sprovodima, bazenima, dućanima i ostalim okupljanjima. Također apeliramo kako na nadležne institucije tako i na medije da ne poistovjećuju cjelokupno ugostiteljstvo s pojedinačnim slučajevima, jer mi kao struka nikako ne možemo prihvatiti da se cjelokupni sektor baca u sjenu nekoliko pojedinaca, a to i dokazuje službena statistika izvršenih nadzora i napisanih kazni”.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NACIONALNA UDRUGA UGOSTITELJA Najoštrije osuđujemo restorane koji krše zabranu rada

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min